събота, 26 април 2008 г.

Candi's Art Show Opening at the Red Barn



Кенди е изключително топла, приветлива и талантлива жена, та даже си отговаря на името. Има добра доза от изискан чар и нова прическа по случай отварянето на нейната изложба в Червеният хамбар. Тя и нейният приятел Пол обработват земята на фермата Дъбов Хълм и произвеждат цветя, зеленчуци, малко плодове, но не се занимават с грозде и вино както повечето наоколо. Момчето с китарата е нейният син.

Изложбата е с местно значение, или по-скоро с лично значение. Само за близки и познати, представена в помещенията на Червеният хамбар, който лятно време е магазин за фермата. Аз съм виждал и сватби там, защото такива места са рядкост вече дори и в Северна Калифорния. Натюрморти и пеизажи бяха подредени между букети и плата с зеленчуци, стари щайги, очарователно просто. Ние всички прекарахме прекрасно вечерта без появата на критици от Сан Франциско, Лос Анджелос и Ню Йорк.

Аз бях занесъл за коктейла Траминер, Ризлинг и Мускат реколта 2006 г. от Търговище и мнението на познавачите беше в полза на Муската, а не на любимият в България Траминер.

Снощи и днес на рожденият ден на Слава, пихме две вина които си струват времето за писане за тях - в Gundlach Bundschu се сдобих с бутилка Мерло 1999 от лозе Rhinefarm. С Руби го отворихме снощи и то се оказа точно на върха си, бъдещето му е надолу. За Слава взех една бутилка от лавицата под стълбите където държа колекцията си на хладно и тъмно. Лоренцо на Viansa Winery, Медичи в контекса, че тя е художничка и мецанат би бил добре дошъл. Също от местно Мерло 2004, много дъхаво и с дълбочина, може да се държи още няколко години. Красива бутилка. Нищо че Мерлото не е на мода, дайте ми още и двете.

Няма коментари: